HTML

Ibis

Elmélkedések gyomorból

Friss topikok

Linkblog

2011.03.20. 10:42 Ibis

Lázárnak igaza van

Címkék: orbán fidesz viktor szja jános diktatúra schmitt lázár pál médiatörvény magánnyugdíjpénztár bolsevizmus nyugdíjak

 Aki sokáig tűri, hogy megalázzák, az ne csodálkozzék, ha egyszer a pofájába vágják, hogy rongy ember. 
   Akinek eddig kétségei voltak a FIDESZ arroganciája és a nép iránti alázatának teljes hiánya felől, annak most a frakcióvezető őszinte, egyértelmű szavakkal bizonyítja ezt.
   Nem is értem, mi ez a nagy felzúdulás Lázár János szavai körül. Annyi mindennel arcul köptek már minket (Schmitt Pál kinevezése, nyugdíjak konfiskálása, adóreform, alkotmányozási kérdőív, médiatörvény, „Magyarország megvédése a nemtelen támadásoktól...” hadd ne soroljam tovább), most nem tettekkel szóban közölték velünk a véleményüket.
   Mert bizony birka nép vagyunk. Miért csak az őszödi beszéd után keltünk ki a Gyurcsány-kormány ellen? Eltűrtük a pozőr katasztrofális kormányzását, és felháborodtunk, amikor ugyanez a pozőr teátrálisan és ostobán beismerte az alkalmatlanságát?
   Alig teszünk valamit a felcsúti jobbszélső arrogáns játéka ellen, aki mindenkit lerúg a pályáról, övé a labda, a pálya, ő a bíró és ő a vezérszurkoló.
   Tűrjük, hogy a nevetséges fülkeforradalmárok szánalmas diadaljelentésekkel etessenek minket a hatalmi mámorban született tragikus és homályos kormányzati intézkedések, az egyértelmű tolvajlások és hazánk megaláztatásai kapcsán. Mindenki tudja, hogy a politikai elit jó része kisebb-nagyobb bűnözőkből áll, mégsincs erőnk elkergetni őket, csak cserélgetjük az egyik mafiát a másikra.
   A változtatásra (a közélet megtisztítására) az idő múlásával egyre kisebb az esélyünk, Orbán napról-napra szilárdítja egyeduralmát, amit cinikusan „Nemzeti Együttműködés rendszerének” nevez.

   Az a vicc, hogy ez még meg is valósulhat. Míg nem lett nagyobb botrány a nárcizmusra hajlamos Orbán nácizmusra hajlamos kebelbarátjának, Bayer Zsoltnak a szavaiból, vagy hogy ugyanezen szélsőséges elem ügyvédi költségeit közpénzekből fedezik, most a szélsőjobb és az ún. baloldal is uniszónóban háborodik fel...(lásd pl.: http://kuruc.info/r/26/76089/ és http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=405778)
   Szóval Lázárnak igaza van. Amíg ilyen vezetőket tűrünk meg, ennyit érünk.

2 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ibis.blog.hu/api/trackback/id/tr712755222

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János lett a falu kapitalistája 2011.03.21. 11:23:27

Nagyjából eddigre sikerült végigolvasni a legújabb Lázár-gate kommentárjait, és nem tudok szabadulni a kétségbeeséstől, mennyire könnyen dobunk máglyára embereket ebben az országban; pláne nem tudom szó nélkül hagyni, mennyire torz és képmutató sokak é...

Trackback: Kedves Lázár János! 2011.03.20. 15:18:22

Ha fele annyi alázat lenne magában, mint amekkora arca van, akkor nem kellene megszületnie ennek a blogbejegyzésnek. De sajnos meg kell, mert semennyi sincs.Ebben az országban a legtöbben tisztességesen dolgoznak, gürcölnek, kaparnak és tepernek. Éjjel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emiksz 2011.03.21. 13:11:34

Milyen, ha tényleg megvágjuk a szövegét:

emiksz.blog.hu/2011/03/21/kuruc_upgrade

"a képviselő-testületben olyan képviselők ülnek, akiknek a jövedelemnyilatkozatok alapján mint ha érdekes dolgok derülnének ki."

tompic 2011.03.22. 23:05:19

(Ld.: egymillió).
Megalázár.
Nem mértékegység.
"Nézz, Drágám, kincseimre,
Lázáros, szomorú nincseimre,
Nézz egy hû, igaz élet sorsára
S õszülõ tincseimre."
Egy hű, igaz élet.
Hű a jóléthez, igaz, ami igaz.
Bár nem nincsei, hanem vanja van (pl.: van of the year).
"A kínba még csak most fogunk, mi restek,
de te már aláírtad mûvedet."
Alá.
E néhány mondata elég volt. (ezt persze a düh mondatja)
Ennyi? S magáról mit gondol:
" első s utolsó mindenik dalomban: a mindenséget vágyom versbe venni,: de még tovább magamnál nem jutottam"
Hát nem.
Egyszerű ember.
Harminc éve jó törzszászlós lehetett volna a seregbe reggel.
süti beállítások módosítása