HTML

Ibis

Elmélkedések gyomorból

Friss topikok

Linkblog

2011.02.14. 08:21 Ibis

Címeres ökörségek

Címkék: györgy parlament hatalom diktatúra petri himnusz képviselők huszt johnson kölcsey bolsevizmus samuel


Már a köztársaság koronájának úsztatásakor röhögőgörcsöt kaphattunk, de aki nem mulatta ki magát akkor, most élvezheti a Nenyi kötelező kifüggesztésnek, a napi himnuszénekeltetésnek, és a közszolgáknak „ajánlott” címeres kitűző címeres ökörségeit, és kapitális bűneit.
           A szimbólumoknak – és alkalmazásuknak – hatalmas erejük van és fontosak is. A nemzeti szimbóluk napi rendszeres használata azonban nemcsak azért bűn, mert elkoptatja azok ünnepélyes, magasztos „varázserejét”, nem mellékesen pedig jól láthatók, a hozzájuk való viszonyulás alapján pedig a polgárok könnyedén (és persze felületesen) besorolhatók a „velünk van” és a „nincs velünk” kategóriákba. Aki nem szívesen énekli el a Himnuszt minden áldott reggel, és nem tűzi ki a címert a hajtókájára, az nyilván a magyarság ellensége. Persze nemcsak a kormány feltétlen hívei tűzik ki majd a címeres jelvényt, hanem az ilyen vagy olyan okból szervilisek is. Tökéletes eszköz a polgárok megfélemlítésére (annak érzékeltetésére, hogy a kormány bármilyen baromságra rá tud venni téged) – és egyben a kormány kiröhögtetésére, mert nem biztos persze, hogy ilyen sátáni terv áll a kormány kitűzőkampánya mögött, talán csak a mérhetetlen hülyeség.

Petri György:

Sziszifosz visszalép

 Rettenthetetlen hülyék kora jő.

Pojácák vagy gazemberek? Is-is.

Egyszerre félem és röhögöm általlátni:

a szikla óhatatlan visszafelé görög.

 

A kitűzőviseltetés másik hozadéka, hogy aki viselni fogja a jelvényt, magából is hülyét csinál – és ezt csak kevesen fogják bevallani. A többségnél beindul a kognitív disszonancia feloldásának elve: „Én nem vagyok hülye. Jelvényt viselek. Tehát jelvényt viselni okos dolog”.

A többgyermekesek többszörös szavazati jogának ötletében még lenne némi ráció, de több kérdést is felvetne (ha páratlan számú gyermek van, vagy elvált szülők esetében melyik szülő gyakorolhatja a gyermek utáni szavazás jogát, az anyaméhben lévő magzat után is járna-e, stb.), ezért egyszerűbb lenne a 18 éves korhatárt leszállítani nullára, oszt szavazzon mindenki, ahogy tud. Persze amíg a cigányság szaporulata nagyobb a többiekénél, addig egy ilyen szabályozás bevezetésének esélye sincs, tehát spongyát rá.

A himnuszénekeltetés ugyanolyan visszatetsző kényszerített hazafiaskodás, mint a kitűzőviselés vagy a Nenyi kifüggesztése. A hazához való ragaszkodást fikarcnyit sem erősíti, csupán a javaslattévő magyarkodására bizonyíték. Meg arra, hogy a javaslattévőnek nincs jobb ötlete mondjuk a gazdaság helyrehozására.

„A hazafiság a gazemberek utolsó menedéke” – mondta Samuel Johnson több mint 200 éve. És valóban: a tök hülye politikusok, vagy akik valami gazemberséget akarnak leplezni, mindig a dicső múltba merengenek és a hazára hivatkoznak.

Szerintem az a jó hazafi, aki teszi a dolgát, befizeti az adókat, nem lop, nem korrupt, tiszteli honfitársai véleményét, tiszteletben tartja azok jogait, és nem járatja le hülyeséggel a nemzetet.

És ha már Kölcseyt akarják szerepeltetni a parlamentben nap mint nap, inkább szavalják el ezt:

És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán? 
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér? 
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort; 
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!


A többgyermekes képviselők persze annyiszor, ahány gyermekük és kitűzőjük van. Lehetőleg a Nenyi felé fordulva. És lehetőleg otthon.

 

Rettenthetetlen hülyék kora j

ő.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibis.blog.hu/api/trackback/id/tr212659586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

talicskás munkásember 2011.02.14. 11:18:28

Hogy én ezzel mennyire egyetértek!

Azért a kitűző még nekem is új. Tényleg kell majd? És remélem lesz párttagkönyv is, narancssárga, a gyereknek Fidesz Ifjúsági Szövetség igazolvány matricákkal és a remélem, hogy beleszámít majd a felvételi pontszámokba legalább egy középfokú nyelvtudással egyenértékűen. :)
Újra elővehetjük a mozgalmi dalokat...
süti beállítások módosítása