HTML

Ibis

Elmélkedések gyomorból

Friss topikok

Linkblog

2011.03.23. 19:56 Ibis

Legyen Tarlós az István utca új neve

Címkék: köztársaság tarlós duna tisza moszkva diktatúra tér kálmán királyság angyal elvis presley ferencváros istván roosevelt széll

 A látszatintézkedések őrülete átterjedt az eddig józannak tűnő főpolgármesterre is. Hogy teret nevezzenek el Elvis Presley 56-os hősről, még csak elgondolkodtatott. Az átnevezendő közterület ugyanis az Angyal István park nevet viseli. Nem tudom, Angyal István mennyire tudott énekelni, de hogy Elvisnél többet tett a forradalomért, az biztos; a Tűzoltó utcai parancsnokot 56 után kivégezték.
    Na ja, a fülkeforradalmi idők új hősöket szülnek. Elvis mellett Például Széll Kálmánt, ez is rendben van, max újraforgatják a Moszkva tér című filmet is.
    De mi értelme van áttenni a Roosevelt teret a Szabadság térre? Látható persze, hogy a szabadságnak már nem sok helye maradt Magyarországon, ez világos, de miért nem kereszteljük át Diktatúra térré, és hagyjuk szegény Rooseveltet ott, ahol van?
   Vagy ha már csereberélünk, cseréljünk alaposan, és országosan. Először is az V. kerület legyen IV. kerület, ahogyan az régen  is volt. Majd Ferencváros legyen ezentúl Újpest, és vice versa, talán megszűnik a futball-huliganizmus is, amikor a lilafehér szurkolók azt skandálják: „Hajrá Fradi”. Budafokból legyen Békásmegyer, a Szabadság hídból Roosevelt híd (ha már lúd…), Margitból Erzsébet, Árpádból Petőfi, az Északi Összekötőből Déli, istenem, de szép is lenne.
     Aztán itt van maga a Duna. Miért ne hívhatnánk ezentúl Tiszának? Tisza Istvánnak, teszem azt.
     Győr legyen ezentúl Nyíregyháza, Pécs Sopron,  a köztársaság pedig királyság. Alkotmányos is lehet, de ehhez nem ragaszkodom.

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ibis.blog.hu/api/trackback/id/tr1002766025

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elterelik a Dunát Magyarországról 2011.03.24. 19:17:32

  A hír természetesen kacsa (egyelőre). De ami késik, nem múlik, ha továbbra is így állunk hozzá a dolgokhoz.   A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a hajókat kell a Dunához igazítani, nem fordítva - jelentette ki Illé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.03.24. 12:56:44

Minden villamosra, buszra rá kell írni:
"Gyalog megyünk vagy ELVIS PRESLEY" (ezzel megoldódna a probléma).
Az előző amerikai elnökről Tarlós már utcát nevezett el a III. kerületben, a Bokor utcát!
A Gellért-hegyen sörnyitónak semmi helye.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.24. 13:21:02

Ebben az Elvis Presley-térben az a legviccesebb, hogy a közismerten kreatív pesti népnyelv már most is "Prézli-térnek" nevezi. Hyppolit, jó, de annak semmi értelme nincs...

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.03.24. 13:49:22

Az átnevezendő közterület ugyanis az Angyal István park nevet viseli.

Ez konkrétan hazugság.

tre' 2011.03.24. 13:51:00

Politikusmentes Jövőt!

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.03.24. 14:12:15

@Ibis: Lehet, hogy elnézést kell kérnem, mert én a Google térképén néztem és az egész máshová teszi. Az utcakereső körének középpontja meg a VIII. kerületbe esik...

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.03.24. 14:26:54

Sajnos pontosabb adatot nem találni, de mégiscsak nagyon úgy tűnik, lukra futott valaki. Az Angyal István park a körúton túl lesz az alapján, hogy ahhoz az óvodai körzethez tartozik, mint a Ferenc krt. páratlan oldala és nem ahhoz, mint a Ferenc krt. páros oldala:

www.ferencvaros.hu/oksi/?url=fa5e9987e6c192be64aca14273ebcc10
süti beállítások módosítása